Stronę napędza Drupal

Aplikuj do Global Food Venture!

W ramach Programu Global Food Venture (GFV) EIT Food przewidziano wsparcie 30 doktorantów z Europy dążących do przełożenia swoich innowacyjnych pomysłów na realne działania, efektem których będą konkretne produkty biznesowe w obszarze branży spożywczej oraz rolno-spożywczej.

W ramach programu GFV otrzymasz:

  • dostosowany do swoich potrzeb mentoring jednej z partnerskich instytucji, dzięki któremu pogłębisz swoją wiedzę na temat start-up (2 razy w miesiącu, kontakt przez Skype),
  • od 18 czerwca weźmiesz udział w tygodniowym bootcampie organizowanym przez Uniwersytet Techniczny w Monachium,
  • od 22 lipca weźmiesz udział w tygodniowej wizycie w izraelskim instytucie Technion,
  • spędzisz 7 dni w Dolinie Krzemowej oraz Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis (początek listopada 2018, termin do ustalenia) oraz
  • będziesz uczestnikiem organizowanej przez EIT Food Business Creation konferencji w Paryżu, podczas której zostaną przyznane nagrody dla najlepszych start-upów (do 50 000 euro) (grudzień 2018, termin do ustalenia).

Program jest w całości finansowany przez EIT Food. Uczestnicy GFV otrzymają stypendium na pokrycie kosztów związanych z uczestnictwem w programie, w tym z podróżami i pobytami.

Kto może aplikować do programu GFV?

Doktoranci z dowolnego europejskiego ośrodka lub instytucji z krajów stowarzyszonych w ramach Horyzontu 2020 mający pomysł na start-up lub rozpoczynający pracę nad swoim start-upem (faza pre-seed) z branży spożywczej i rolno-spożywczej. Do programu mogą aplikować również doktoranci, którzy ukończyli studia w drugiej połowie 2017 r. oraz studenci planujący rozpoczęcie studiów doktoranckich w 2018 r.

Termin aplikacji upływa 7 maja, wybrani kandydaci informację o przyjęciu do programu zostaną poinformowani do końca maja. Więcej informacji, w tym wytyczne dot. aplikacji dostępne są w załączniku.

Zdjęcie pochodzi ze strony EIT Food.

Ta strona wykorzystuje ciasteczka ("cookies") aby zapewnić maksymalną wygodę w korzystaniu z naszego serwisu.

Akceptuję ciasteczka Schowaj wiadomość