Stronę napędza Drupal

Projekty z udziałem Uniwersytetu Warszawskiego w Biznesplanie EIT Food na rok 2019

19 projektów, które będą realizować naukowcy Uniwersytetu Warszawskiego, zostało uwzględnionych w Biznesplanie EIT Food na 2019 r.:

  1. OLEOGELS – healthy and sustainable replacement for saturated fat and palm oil in spreads
  2. Games of Foods
  3. The EIT Food School Network: Integrating solutions to improve eating habits and reduce food wastage
  4. SmartFoodLogging (SFL)
  5. Summer school on new product development for the food industry
  6. GLAD - Green Last Mile Delivery: a more sustainable way for home delivery tailored to personalized nutritional needs
  7. An Introduction to Food Systems: Scientific, Technical and Socioeconomic Principles to Facilitate the Creation of Food Value Networks
  8. IValueFood
  9. RIS Consumer Engagement Labs
  10. MAKE-IT! An infrastructure to hack simpler and smarter food value chains
  11. EIT Food RIS Fellowships
  12. EIT Food Regional Innovation Scheme (RIS)
  13. SPROUT : The pre-accelerator program to drive the entrepreneurs of tomorrow
  14. EIT Food RIS Solutions
  15. x-KIC RIS project
  16. Consumer Trust Barometer
  17. Food System Master of Science Program
  18. Global Food Venture Program
  19. Professional Development Framework

Podział projektów zgodnie z kategoriami, w ramach których będa realizowane, przedstawia poniższa tabela:

Rodzaj projektów

Liczba projektów

Innovation

3

Education

5

Business Creation

2

Communication

3

EIT Regional Innovation Scheme

5

Cross-KIC Scheme

1

Łącznie

19

Jednostkami w ramach Uniwersytetu Warszawskiego realizującymi projekty współfinansowane z budżetu EIT Food są: Wydział Matematyki, Informatyki i Mechaniki, Wydział Psychologii oraz Wydział Zarządzania.

O sukcesach naukowców z Uniwersytetu Warszawskiego można przeczytać także na stronie naszej uczelni: link.

Ta strona wykorzystuje ciasteczka ("cookies") aby zapewnić maksymalną wygodę w korzystaniu z naszego serwisu.

Akceptuję ciasteczka Schowaj wiadomość