19 projektów, które będą realizować naukowcy Uniwersytetu Warszawskiego, zostało uwzględnionych w Biznesplanie EIT Food na 2019 r.:
- OLEOGELS – healthy and sustainable replacement for saturated fat and palm oil in spreads
- Games of Foods
- The EIT Food School Network: Integrating solutions to improve eating habits and reduce food wastage
- SmartFoodLogging (SFL)
- Summer school on new product development for the food industry
- GLAD - Green Last Mile Delivery: a more sustainable way for home delivery tailored to personalized nutritional needs
- An Introduction to Food Systems: Scientific, Technical and Socioeconomic Principles to Facilitate the Creation of Food Value Networks
- IValueFood
- RIS Consumer Engagement Labs
- MAKE-IT! An infrastructure to hack simpler and smarter food value chains
- EIT Food RIS Fellowships
- EIT Food Regional Innovation Scheme (RIS)
- SPROUT : The pre-accelerator program to drive the entrepreneurs of tomorrow
- EIT Food RIS Solutions
- x-KIC RIS project
- Consumer Trust Barometer
- Food System Master of Science Program
- Global Food Venture Program
- Professional Development Framework
Podział projektów zgodnie z kategoriami, w ramach których będa realizowane, przedstawia poniższa tabela:
Rodzaj projektów | Liczba projektów |
Innovation | 3 |
Education | 5 |
Business Creation | 2 |
Communication | 3 |
EIT Regional Innovation Scheme | 5 |
Cross-KIC Scheme | 1 |
Łącznie | 19 |
Jednostkami w ramach Uniwersytetu Warszawskiego realizującymi projekty współfinansowane z budżetu EIT Food są: Wydział Matematyki, Informatyki i Mechaniki, Wydział Psychologii oraz Wydział Zarządzania.
O sukcesach naukowców z Uniwersytetu Warszawskiego można przeczytać także na stronie naszej uczelni: link.