Już 5 listopada badacze z Wydziału Psychologii UW zaprezentują podczas spotkania online, wypracowane przez interdyscyplinarny i międzynarodowy zespół w ramach projektu "Food School Network", poszczególne narzędzia i pomysły służące promocji zdrowego odżywiania się wśród dzieci na różnych poziomach edukacji. Projekt jest realizowany w ramach EIT Food.
Spotkanie będzie składało się z dwóch części:
- webinariów i wykładów prowadzonych przez różnych specjalistów: psychologów, dietetyków, edukatorów (m.in. z Fundacji Szkoła na Widelcu, SOS Bank Żywności w Warszawie i Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia),
- interaktywnych warsztatów, podczas których zostaną zaprezentowane szczegółowe materiały programu „Uważnego jedzenia” dla trzech poziomów edukacyjnych (przedszkola, szkoły podstawowej i ponadpodstawowej) oraz praktyczne rozwiązanie przeciwdziałające marnowaniu żywności rekomendowane przez SOS Bank Żywności w Warszawie. Organizatorzy razem z uczestnikami przyjrzą się poszczególnym elementom tych dwóch programów, budując platformę dalszego dialogu nad ich zastosowaniem w polskiej edukacji.
Więcej informacji o projekcie na stronie UW - tutaj, a także na stronie Wydziału Psychologii UW - tutaj.
Rejestracja na wydarzenie